Kapok

Kapok trekt zich niets aan van gebaande paden. Met een ongebruikelijke bezetting gaan Morris Kliphuis (hoorn), Timon Koomen (gitaar) en Remco Menting (percussie) op zoek naar nieuwe klanken en ritmes. Kapok houdt van vrij, wild en avontuurlijk. Zo is er veel ruimte voor improvisatie en kan een stuk op het podium een totaal andere invulling krijgen dan iedereen gedacht had. In 2012 won Kapok tijdens de Dutch Jazz Competition de prestigieuze prijs voor ‘Beste Groep’.  De jury, bestaande uit saxofonist Sjoerd Dijkhuizen, trompettist Jan van Duikeren en Volkskrant jazzjournalist Tim Sprangers was unaniem in zijn oordeel over de winnaar: “Kapok blinkt uit in originaliteit en inventief samenspel, speelt lekker ongepolijst en spontaan. Met een overdonderend rijke, beeldende set weet Kapok een geweldige spanning op te roepen.”

 

Met het, in de Utrechtse Kytopia studio opgenomen, debuutalbum Flatlands ging Kapok in 2012 langs maar liefst 53 zalen in Nederland.

 

De pers over het debuutalbum van Kapok:
‘Een jazzplaat met licht, ruimte en fantasie (…) Kapok is een bijzondere versmelting van instrumenten’ – NRC
‘Verontrustend goed (…) een eigenaardige synergie, die moeiteloos de aandacht van de avontuurlijke luisteraar opeist. Een absolute aanrader’ – Jazzenzo.

 

www.kapokmusic.com

Ga terug