“Na een jaar van weinig spelen is het vooruitzicht van een landelijke tour een lichtpuntje waar we super dankbaar voor zijn!" - Serierse/Idema Quartet
“The Records on Tour bied mij de kans om met diverse inspirerende coaches aan mijn carrière te werken. Fantastisch!” - Sam Newbould
“Wij zijn erg dankbaar voor de mogelijkheid om nu op tour te gaan en onze muziek te delen met het hele land.” - SMANDEM

Over 'The Records On Tour'

The Young VIP tour is omgedoopt tot ’The Records on Tour’ en is een samenwerking tussen de VNJJ (Stg. Jazzvip) en Keep an Eye the Records (Keep an Eye Foundation). Dit project bouwt voort op het jazzconcours The Records waar drie winnaars ieder een prijs van €10.000,- voor de realisatie van een eigen album ontvangen. De album release vindt een jaar later in het Bimhuis plaats en vormt tevens het startmoment voor 'The Records on Tour'.

The Records on Tour biedt deze drie opkomende jazzartiesten een door Nederlandse jazzpodia en festivals gedragen tournee van ± 24 concerten. Daarnaast ontvangen zij een coachingstraject dat op hun artistieke en zakelijke behoeften wordt afgestemd. De focus ligt op jonge artiesten die vooruit kijken en musiceren in het hier en nu. Muzikanten met een eigenwijze kijk op wat jazz is en met de onblusbare drang om op het podium te staan en hun muziek te delen.

 

De winnaars die in 2021 het land rond toeren, zijn :

 

> Serierse / Idema Quartet

> Sam Newbould Quintet

> SMANDEM.

 

Hieronder is van elk van de drie artiesten meer informatie te vinden. Ook zijn zowel hun perskits als het nieuwe TROT-logo te downloaden bij "Downloads" in de website Footer.

 

Winners 2020

Partners

Partners van The Records on Tour