Over 'The Records On Tour'

The Young VIP tour is omgedoopt tot ’The Records on Tour’ en is een samenwerking tussen de VNJJ (m.b.v. Stg. Jazzvip) en Keep an Eye the Records (Keep an Eye Foundation). Dit project bouwt voort op het jazzconcours The Records waar drie winnaars ieder een prijs van €10.000,- voor de realisatie van een eigen album ontvangen. De album release vindt een jaar later in het Bimhuis of TivoliVredenburg plaats en vormt tevens het startmoment voor 'The Records on Tour'.

The Records on Tour biedt deze drie opkomende jazzartiesten een door Nederlandse jazzpodia en festivals gedragen tournee van ± 12 concerten. Daarnaast ontvangen zij een coachingstraject dat op hun artistieke en zakelijke behoeften wordt afgestemd. De focus ligt op jonge artiesten die vooruit kijken en musiceren in het hier en nu. Muzikanten met een eigenwijze kijk op wat jazz is en met de onblusbare drang om op het podium te staan en hun muziek te delen.

 

De winnaars die in 2024 het land rond toeren, zijn:

 

> Federico Calcagno Octet (perskit)

> Ronny deCarlo (perskit)

> Koen Boeijinga’s MOA (perskit)

 

Zie hun perskit voor downloadbare persfoto's, biografie, reviews en meer. VNJJ-leden krijgen 50% korting op de gages. Je kunt boeken via Eva Scholten en Mylène Berghs van De Productiekamer.

 

 

Meer info over The Records on Tour vind je hier: keepaneyetherecords.nl

Tournee 2024

Tournee 2023

Tournee 2022

Tournee 2021

Tournee 2020

Partners

Partners van The Records on Tour

 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst), FPK (Fonds Podiumkunsten), Janivo Stichting, JCP Stichting, KAEF (Keep An Eye Foundation), en het Prins Bernhard Cultuurfonds.