Altsaxofonist Mo van der Does (1997) is een opkomend talent binnen de Nederlandse jazzscene. Hij wordt geprezen om zijn improvisaties, toon en lyriek. Met groepen als onder andere Mo van der Does Quartet, Tijs Klaassen Quintet, en Peter Beets & Henk Meutgeert New Jazz Orchestra speelde Mo concerten op podia als het Bimhuis, het North Sea Jazz Festival, het Koninklijk Concertgebouw, het Grachtenfestival, Muziekgebouw Eindhoven en Lantarenvenster. Mo won verschillende prijzen waaronder de Conservatorium Talent Award, het Prinses Christina Concours, Expression of Art Award en Keep an Eye: The Records.

"Altsaxofonist Mo van der Does valt op door zijn prachtige, warme geluid en verrassende, vindingrijke spel. Bovendien schrijft hij schitterende stukken. Met Common Myths heeft hij een uitzonderlijk rijk debuutalbum afgeleverd." - Jazzism magazine

Motet is de zevenkoppige formatie met de kracht van een big band, maar de flexibiliteit van een klein ensemble. Samen verkennen zij de wereld van compositie, orkestratie en improvisatie. In januari 2022 komt hun nieuwe plaat bestaande uit bij Dox Records.

 

Lineup

 

Mo van der Does - altsaxofoon, klarinet & composities
Jessie Brevé - basklarinet
Ian Cleaver - trompet
Matthias van den Brande - tenorsaxofoon
Floris Kappeyne - piano & Roland Juno
Tijs Klaassen - contrabas
Wouter Kühne - drums
Mo van der Does

 

Website

 

https://www.movanderdoes.com/

 

Agenda

Er zijn geen geplande evenementen.

Mo van der Does - Hot House Leiden

Hot House Leiden (Leiden)

Mo van der Does - De Stoep

De Stoep (Spijkenisse)

Mo van der Does - Theater het Hof Arnhem

Theater het Hof (Arnhem)

Mo van der Does - LantarenVenster

LantaarnVenster (Rotterdam)

 

Ga terug