Sanne Rambags

De stem ligt het dichtst bij het hart.”

 

Door warme klanken, vertolkt met diepe intentie, weet Nederlandse zangeres en componiste Sanne Rambags (9 oktober 1994) een moment van magie te creëren.

 

Al op jonge leeftijd ontwikkelt zij zich als musicus met een uitgesproken geluid. Ze is, als een van de weinige zangeressen van haar generatie, in staat om op een open manier te improviseren, soms met zelfgeschreven teksten en gedichten, dan weer door zich volledig tussen de ervaren musici te positioneren. Hierdoor heeft haar stem een instrumentele functie waarmee zij op zoek gaat naar de uitersten van haar stem, nieuwe klanken en een eigen geluid.

 

Op 28 september kwam in samenwerking met haar band, het debuutalbum Listen To The Sound Of The Forest uit.

 

Dit jaar werd Sanne Rambags benoemd tot Young Vip 2019. In het voorjaar van dit jaar zal zij in het kader van deze titel met de European Colours Group op tournee langs vele gerenommeerde jazzclubs en -festivals gaan. Hierbij gaat Rambags muzikale ontmoetingen aan met talentvolle musici van haar generatie uit verschillende landen in Europa.

 

Sanne Rambags is een goed voorbeeld van een aanstormend jong talent die het hedendaagse jazzlandschap zullen gaan bepalen. Vernieuwend is haar aanpak! Gesterkt door een eigen geluid, met een buitengewone intentie, en omringd door de beste jazzmusici, veroverd zij langzaam maar gestaag onze harten! ” Fay Claassen

 

www.sannerambags.com

Ga terug