Sebastiaan van Bavel Trio

Pianist Sebastiaan van Bavel (1992) is duidelijk een muzikant én componist met visie. Zijn opvallende talent – in zowel jazz als klassiek – levert hem op jonge leeftijd al een flink aantal onderscheidingen op en zijn liefde voor beide genres is overduidelijk terug te horen in zijn muziek.

 

Met overtuiging mengt Van Bavel verschillende genres. Voor het debuut met zijn trio mag hij in 2014 direct een Edison ontvangen. As The Journey Begins blijkt een toepasselijke albumtitel, want er volgt een tour langs de podia met als hoogtepunt een optreden op North Sea Jazz samen met het Metropole Orkest.

 

Nu is er Cosmic Dance, een album gebaseerd op teksten van de Indiase poëet Sri Aurobindo. De verbindende werking tussen poëzie en muziek, waarbij structuren uit de Westerse klassieke muziek en melodische en ritmische concepten uit de Indiase klassieke muziek samenkomen is diepgaand en opwindend. De jazz blijft het vertrekpunt, wat een enorme vrijheid oplevert voor de muzikanten. Een nieuwe ster onder de Nederlandse jazzmusici!

 

Bezetting Sebastiaan van Bavel Trio & Jasper Blom / Vera Naus:
Sebastiaan van Bavel – piano
Vera Naus – vocals
Jasper Blom – tenorsax
Maciej Domaradzki – contrabas
Jimmi Jo Hueting – drums

www.sebastiaanvanbaveltrio.com

Ga terug