Sun-Mi Hong

De Zuid-Koreaanse Sun-Mi Hong begon te drummen toen ze 17 was, en op haar 19e ging ze naar de Howon University. Daarna vertrok ze naar Amsterdam om te sturen aan het Conservatorium. De overgang naar Europa veranderde haar kijk op het leven en de muziek volledig. Mede doordat ze onder de vleugels kwam van docenten/slagwerkers als Martijn Vink en Marcel Seriese begon ze zich steeds meer te interesseren voor jazz. Ze luisterde onder meer naar Brian Blade, Ari Hoenig en Roy Haynes en werkte hard aan eigen composities. In 2017 verscheen haar debuutalbum, waarna ze in 2018 met haar groep de Sena Dutch Jazz Competition won, wat resulteerde in haar debuut op het North Sea Jazz Festival.

 

Sun-Mi Hong is benoemd tot Young VIP van 2019. In het kader hiervan tourt zij met Sun-Mi Hong Quintet in 2019 langs vele podia en festivals in het land.

 

Sun-Mi is een geweldige muzikant die niet alleen waanzinnig drumt, maar ook heel ondernemend is, initiatieven neemt en open staat voor allerlei verschillende muzikale stromingen. Ik vind het super leuk om met haar te spelen, omdat ze mij aanspoort om ander repertoire te spelen en zelf ook grenzen op te zoeken.” – Benjamin Herman

 

 

Bezetting Sun-Mi Hong Quintet:
Sun-Mi Hong  (drums)
Nicolo Ricci  (tenor saxofoon)
Alistair Payne  (trompet)
Young-Woo Lee  (piano)
Alessandro Fongaro  (bas)

www.sunmihong.com

Ga terug